Australier kan nu köpa Bitcoin på över 3 500 postkontor över hela landet

En ny tjänst i Australien gör det nu möjligt för människor att köpa Bitcoin på mer än 3 500 av sina lokala postkontor.

Denna förmåga att köpa Bitcoin är resultatet av ett samarbete mellan postmyndigheterna och Bitcoin.com.au , ett cryptocurrency-utbyte.

Ökad tillgång

Målet med denna tjänst är att öka mainstream-BTC-antagandet i Australien , liksom att ha etablerade företag och organisationer börja acceptera cryptocurrency.

Tjänsten fungerar på följande sätt. Först måste människor göra en beställning med Bitcoin.com.au för mellan $ 5 och $ 50 000 i antingen ETH eller BTC . Detta kommer då att leda till att användaren får en cryptocurrency plånbok.

Användaren kan sedan besöka ett lokalt postkontor och köpa virtuell valuta med antingen kontanter eller via EFTPOS. Börsen noterar att „det bör bara ta några minuter att se dina mynt i din plånbok.“

Det bör noteras att användare kommer att behöva tillhandahålla nödvändig identitetsinformation som krävs enligt lagen. Börsen samlar in informationen via Australia Posts Digital ID-tjänst.

Bitcoin fortsätter marscherar vidare

Denna nya tjänst bör bidra till att öka exponeringen för Bitcoin och cryptocurrency i allmänhet för allmänheten. En sådan exponering kan då leda till större antagande. Ett exempel är att Coca-Cola har 2 000 BTC-klara varuautomater i hela Australien och Nya Zeeland på grund av ett partnerskap med Centrapay.

Bitcoin.com.au VD Holger Arians sa: „Detta är en viktig milstolpe för digital valuta i Australien och runt om i världen. Det bevisar att det finns etablerade företag och organisationer som vill lära sig om ny teknik genom att göra och inte genom att blockera. ”

Han tillade: ”Vårt uppdrag är att göra Bitcoin säkert och enkelt för alla australier. För många människor känns det säkrare att betala för Bitcoin på ett postkontor i Australien än att överföra pengar online – särskilt för första gången köpare. ”

Antalet platser där människor kan köpa BTC fortsätter att växa runt om i världen. I USA har cryptocurrency-företaget LibertyX startat ett program som gör det möjligt för människor att köpa Bitcoin på mer än 20 000 Rite Aid, CVS och 7-Eleven detaljhandelsplatser.

När det gäller dess program säger LibertyX, vd Chris Yim, „Nu är alla bara några mil bort från att äga Bitcoin och bli en del av sitt globala samhälle.“

PayPal chimar också med cryptocurrency mainstream, rapporter säger att Fintech-jätten „har för avsikt att erbjuda en cryptocurrency transaktionstjänst till sina 325 miljoner användare.“ Analytiker förutspår att PayPal kommer att erbjuda en „inbyggd plånboksfunktion“ om tre månader.