Bitcoin raakt New 2020 High Boven $13.000 – Wat is het volgende?

De volgende weerstandsniveaus worden gevonden op $14.000, $16.400 en $19.500.

Bitcoin is waarschijnlijk in golf 3 van een bullish impuls.

Wil je meer weten? Word lid van onze Telegramgroep en krijg handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met crypto-fans!

Het Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties dat standaarden voor transparantie opbouwt.

Bitcoin
Op 22 okt. zette Bitcoin (BTC) zijn beklimming voort door het creëren van een massieve bullish engulfing candlestick en het uitbreken boven het $12.050 weerstandsgebied.

Hoewel er op korte termijn retracements kunnen optreden, is het waarschijnlijk dat de trend van Bitcoin nog steeds bullish is.

Bitcoin breekt de hoogtepunten van september
Op 22 okt. zette Bitcoin Bank zijn beklimming voort door het creëren van een andere bullish overweldigende kandelaar die door het vorige $12.050 weerstandsgebied sloeg. De koers bereikte een hoogtepunt van $13.235 voordat hij licht daalde naar de huidige koers van $12.800.

Als BTC begint te dalen, wordt verwacht dat het $12.050 gebied als steun zal fungeren.

De technische indicatoren vertonen echter geen zwakte. De RSI, MACD en Stochastische Oscillator nemen toe zonder dat er sprake is van een bearish divergentie.

De weekgrafiek laat zien dat de koers uit een dalende weerstandslijn zou kunnen zijn gebroken, maar dat deze nog niet dicht boven dit gebied ligt.

Als BTC hierin slaagt, zouden de volgende weerstandsniveaus gevonden worden op $14.000 (wick high vanaf juni 2019), $16.400, dan $19.500.

De kortere-termijngrafiek van twee uur laat zien dat de koers een kandelaar met een vallende ster heeft gecreëerd, wat normaal gesproken wordt beschouwd als een bearish reversal signal.

Naast de vallende ster zijn er echter geen andere tekenen van zwakte. Hoewel de RSI overbought is, heeft het geen bearish divergence gegenereerd. Op een vergelijkbare manier is de MACD weliswaar begonnen te dalen, maar heeft hij geen bearish reversal signaal opgewekt.

Daarom, terwijl de BTC-prijs op korte termijn zou kunnen terugkeren, zijn er geen tekenen dat hij op het einde van zijn bullish trend is.

Het is waarschijnlijk dat Bitcoin op 8 september een bullish impuls begon (hieronder in oranje weergegeven) en momenteel in de derde golf zit. Het meest waarschijnlijke niveau voor de golf om te eindigen zou de 3.61 Fib verlenging van golf 1 zijn, die valt op $14.360.

Binnen de derde golf lijkt de koers de top van de derde sub-golf (blauw) te naderen of heeft deze al voltooid, die zich helemaal uitstrekte tot de 3.61 Fib extensie van sub-golf 1.

Bovendien, omdat golf 2 en 4 elkaar moeten afwisselen, geeft de diepe correctie van golf 2 aan dat golf 4 waarschijnlijk ondiep is. Het zal waarschijnlijk eindigen in de buurt van $12.125, wat het 0.382 Fib niveau is van sub-golf 3 en in de buurt van een klein steungebied.

Daarna wordt verwacht dat BTC zijn opwaartse beweging zal hervatten.

De kortere-termijngrafiek toont de voltooide kleine subgolven van subgolf 3 (weergegeven in rood en groen) die evenals een verlengde subgolf 5.

Tot slot is het waarschijnlijk dat BTC in een bullish impulse verkeert en hogerop zal blijven komen. Op korte termijn kunnen er in de tussentijd terugtrekkingen naar 12.100 dollar plaatsvinden.