De CEO van MicroStrategy behandelt FUD over belastingkwesties voor Bitcoin-investeerders

Michael Saylor van MicroStrategy heeft onlangs in een recent interview bullish uitspraken gedaan over Bitcoin . De CEO herhaalde de persoonlijke bewaringskenmerken van het activum, maar beweerde dat zelfs als iemand „een pistool tegen je hoofd houdt“ niemand, inclusief de belastingautoriteiten, „Bitcoin van je af kan nemen“. Saylor, die ooit zijn persoonlijke Bitcoin-bezit onthulde , voegde toe:

Je kunt iedereen vertellen om zichzelf te neuken. Je kunt het in je hoofd stoppen, de frickin key uit je hoofd leren, juist, en het is hier.

En dan is de klassieke Bitcoiner-reactie, oh, ja mijn Bitcoin, ik ben hem kwijtgeraakt bij een bootongeluk …

De Bitcoin-maximalist leidt een van de grootste institutionele investeerders van de digitale activa. Volgens Bitcoin Treasuries heeft MicroStrategy 70.784 munten ter waarde van meer dan $ 1,13 miljard in haar schatkistreserve. Hij beweerde nu dat ongeacht hoe toezichthouders, zoals belastingautoriteiten, Bitcoin benaderen, het actief altijd zou waarderen.

Als Bitcoin [een] betere waardeopslag is dan obligaties, aandelen, onroerend goed, goud, zilver en derivaten, en elke smaak van contant geld, dan is er geen reden waarom het geen $ 100 biljoen aan monetaire energie zou moeten absorberen, ongeacht, wat als je alle regels erop toepast …

Saylor suggereerde ook dat als hij zijn belastingdruk niet zou kunnen beheren, hij liever zou zeggen dat hij de toegang tot zijn bedrijf verloor:

Aan het eind van de dag, als je me te ver duwt, ben ik het kwijt, het is weg, sorry. Belast dat

Zelfs voordat president Joe Biden aan zijn ambtstermijn begon, had FUD over belastingverhogingen voor Bitcoin investeerders in de ruimte gegrepen. Bovendien denkt Saylor dat in het komende decennium „regelgevende FUD“ de meest „logische uitdaging“ zou zijn voor investeerders in de cryptogemeenschap, maar dat FUD geen invloed zou hebben op het waardeverhaal van Bitcoin.

Biden’s keuze voor SEC-voorzitter, Gary Gensler, werd gezien als een positieve zet onder cryptoliefhebbers. Gensler, voormalig voorzitter van de CFTC (Commodity Futures Trading Commission), staat bekend als iemand die crypto al jaren “ diep begreep “ en Bitcoin „sterk ondersteunde“.

Ambtenaren hebben echter opgeroepen tot wereldwijde regulering voor het toezicht op de activa. Onlangs dacht Janet Yellen, Biden’s keuze voor minister van Financiën, dat cryptocurrencies voornamelijk worden gebruikt voor illegale financiering. Ze wilde ook manieren onderzoeken om het gebruik ervan te beperken, om het witwassen van geld door gebruik van Bitcoin te voorkomen.